Transformatie

Transformatie

Bewustzijn in organisaties wordt steeds belangrijker. Termen als ‘Mindful Leadership’ en ‘Duurzaam Ondernemen’ geven aan dat het ook in een organisatie van levensbelang is te weten waar je voor staat, welke waarden belangrijk zijn, hoe mensen verbinding maken en hoe samenwerking op verschillende niveaus bevorderd kan worden. 

Juist in organisaties zit veel verborgen potentieel. Dat potentieel kan alleen aangeboord worden als iedereen in de organisatie bereid is om zichzelf en elkaar een spiegel voor te houden. 
Ik begeleid organisaties die de moed hebben om hun eigen GROOTheid te zien als business coach, facilitator of verander manager.

In een organisatie vallen of staan de transformatieprocessen met een goede analyse van de knelpunten op strategisch, structureel of menselijk vlak. De basis vragen: Wie zijn we? Waar staan we? Waar willen we heen? en Hoe komen we daar? komen aan bod. Naast mijn bedrijfskundige kennis en ervaring gebruik ik ook tools zoals de organisatie- en waardenscans van People Change om een volledig overzicht te krijgen van de issues die spelen. Op basis van de organisatie analyse maken we gezamelijk een vervolgplan voor de directie, het management en de teams in de organisatie.

Ik heb veel ervaring met het faciliteren van groepen en (management) teams bij een heidag, kick-off dag of bij de ontwikkeling van een nieuwe visie of strategie. Ik maak dan gebruik van methodes en technieken die uitgaan van co-creatie, zoals Open Space en Worldcafe. 

Ik wordt ook regelmatig uitgenodigd om te spreken of workshops te geven over transformatie en spiritualiteit in business. De workshops hebben titels als Spiral Dynamics, Waarden in Organisaties, Energy Management en Work-Life balance.