Coaching

Coaching

Iedereen heeft wel eens een periode in zijn/haar leven dat de wereld zoals je hem kende opeens niet meer bestaat of niet meer voldoet aan je wensen. Hoe ga je om met plotselinge veranderingen in je loopbaan? Wat doe je als je werk je niet meer zint? Wanneer vat je de moed op om je lang gekoesterde droom in vervulling te laten gaan? Waar ga je heen als je het allemaal niet meer weet?

Een Coach is op dat moment een uitstekend hulpmiddel bij jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. In een coachingstraject maak je de balans op, ontwikkel je een nieuwe visie op de toekomst en zet je de eerste stappen op het nieuwe pad.

Coaching kan ingezet worden bij verschillende hulpvragen:

Executive coaching is gericht op de leiderschapsrol die iemand aanneemt in het werk en de uitdagingen die daarmee gepaard gaan. Leiders in organisaties staan er vaak alleen voor. Je wordt geacht een heldere visie te hebben en voor de groep uit te gaan. Met wie kan je praten over (het ontwikkelen van) je visie, over nieuwe manieren van leiding geven of over omgaan met weerstand in de organisatie? 

Als leiderschap coach ben ik sparringpartner voor senior managers, directeuren en ondernemers.

Management Coaching richt zich op het vergroten van de effectiviteit en de toepassing van nieuwe leiderschapsvaardigheden op de werkvloer of als (beginnend) leidinggevende. Professionals die niet voldoende uit trainingen halen en ze als oppervlakkig ervaren hebben vaak meer baat bij een persoonlijke aanpak. Ook managers die onvoldoende coaching van hun leidinggevende krijgen of zelf hun coachende vaardigheden willen ontwikkelen hebben meer aan het individuele karakter van management coaching. 
Voor de meeste professionals en managers is de periode na de vaardigheidstrainingen de moeilijkste. Er wordt van je verwacht dat je het geleerde meteen in praktijk weet te brengen, maar hoe ga je om met mensen die niet mee willen bewegen, niet naar je goede ideeën luisteren of geen resultaten behalen? 
Hoe stel je je op tegenover medewerkers die eerst je directe collega’s waren?

 In een coachingstraject van 8-10 gesprekken kan je met je eigen cases aan de slag. Je krijgt duidelijkheid over je eigen rol in de situatie en leert je persoonlijke en professionele beinvloedingssfeer te vergroten.

Ik begeleid o.a. ondernemers met Business Coaching. Daar waar het ontwikkelen van de business en de rol van de leider erg in elkaar overlopen, bijv. als de span-of-control voor een ondernemer te groot wordt en de ondernemer manager wordt, als hij/zij moet leren loslaten, het bedrijf overdraagt aan de volgende generatie of als het team zich te afhankelijk opstelt naar de ondernemer, geeft business coaching helderheid op zakelijk en persoonlijk gebied. Wat in eerste instantie een kracht was bij het opzetten van een bedrijf kan bij de volgende stap een beperking van de groei teweegbrengen. In een coachingstraject worden moeilijke persoonlijke en organisatorische dilemma’s veilig opgelost.

Loopbaan coaching is voor mensen die even stil willen staan bij de rol van werk en loopbaan in je eigen ontwikkeling. In een periode van herbezinning en bij aanvang van een nieuwe loopbaan of levensfase helpt coaching om weer bij de kern te komen en een nieuwe visie te ontwikkelen.

Meer over de rol van bewustzijn in coaching is te vinden op mijn website Business Buddha Coaching (in engels)